Een boekenplank speaker, wat is het? - Muziekhandelklein
15943
post-template-default,single,single-post,postid-15943,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Een boekenplank speaker, wat is het?

speaker

Een boekenplank speaker, wat is het?

Boekenplank speakers zijn bedoeld om op een plank, tafel of ander verhoogd oppervlak te plaatsen. Je kunt boekenplank speakers in principe overal op plaatsen, behalve op de vloer. Deze speakers zijn speciaal ontworpen om het geluid in kleine tot middelgrote ruimtes te maximaliseren. Om je eerst een beetje te verdiepen in een boekenplank speaker kun je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken of dit de juiste luidspreker is die aan jouw eisen voldoet. Sommige boekenplank speakers zijn namelijk speciaal bedoeld voor filmliefhebbers, terwijl andere juist op maat gemaakt zijn om de muziekervaring naar een hoger niveau te tillen. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt, willen we je graag de basiskennis geven die je moet weten over boekenplank speakers.

Boekenplank speakers opstellen

Vaak denken mensen dat je boekenplank speakers op een boekenplank moet plaatsen, echter is dit niet het geval. Denk een beetje buiten de kaders en ga creatief te werk waar je de boekenplank speakers gaat plaatsen. Ze dienen in ieder geval op oorhoogte geplaatst te worden door middel van een speaker standaard of een ander verhoogd oppervlak als een plank of tafel. Onder oorhoogte wordt verstaan; de afstand van je oren tot aan de vloer wanneer je zit te luisteren. Je kunt rekening houden met ongeveer 1 meter van de vloer af.    

Gebruik boekenplank speakers als onderdeel van een thuisbioscoop

Boekenplank luidsprekers kunnen zeker een extra dimensie geven wanneer je naar jouw favoriete muziek luistert of wanneer je een goede film aan het kijken bent. Als je nu in een kleine woning woont is het geen slecht idee om wel al op zoek te gaan naar luidsprekers die uiteindelijk goed passen in een groter thuisbioscoopsysteem. Wanneer je eenmaal in een grotere woning komt te wonen hoef je niet alsnog een paar luidsprekers te kopen. 

Accessoires voor een boekenplank luidspreker

Je dient iets van een verhoging te hebben waar je de speakers op kunt plaatsen. Een echte boekenplank of andere plank is zeker een goede optie, terwijl de meeste mensen toch een voorkeur hebben voor een luidsprekerstandaard. Dit is een ideale oplossing, omdat de speakers dan precies op oorhoogte zitten wanneer je zelf zit. Om de juiste toon balans te bereiken is het namelijk cruciaal dat de speakers op de juiste hoogte zitten. Naast standaards en planken heb je ook nog muurbeugels waar je de speakers aan kunt bevestigen. Deze zijn ideaal wanneer je bijvoorbeeld kinderen in huis hebt die de speaker standaard per ongeluk omver kan lopen.  

Geen reactie's

Geef een reactie